Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Η εκδήλωση ήταν της ΑΔΕΔΥ και όχι του ΣΥΡΙΖΑ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την εκδήλωση που πραγματοποίησε το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας, την Πέμπτη 19-6-2014, στο επιμελητήριο Αιτ/νίας, στο Αγρίνιο, με θέμα "αξιολόγηση - διαθεσιμότητες και γενικότερες εξελίξεις στο δημοσιουπαλληλικό χώρο", κυκλοφόρησε σε διάφορα site ένα κείμενο- ανακοίνωση που υπογράφει ο Μέλιος Παντελής- μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου - για την οποία έχουμε υποχρέωση να διευκρινήσουμε τα εξής:
1. Ο προγραμματισμός και η πραγματοποίηση της εκδήλωσης ήταν αποκλειστική ευθύνη του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας και όχι "πρωτοβουλία κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ" όπως ψευδώς αναφέρει η ανακοίνωση.
2. Αποτελεί ανακρίβεια και αυθαιρεσία υψίστου βαθμού να χαρακτηρίζεται η εκδήλωση αυτή ως "βήμα συγκρότησης του ΜΕΤΑ"!!
Αυτές οι αντιλήψεις, όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά υπονομεύουν στην πράξη το θεσμικό ρόλο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας ως συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί όλους τους Δ.Υ του νομού, στοχεύοντας πάντα στον καλύτερο συντονισμό και την οργάνωση της αντίστασης τους ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές κυβέρνησης, Δ.Ν.Τ. και Ε.Ε.
Στην κατεύθυνση αυτή, με τη βοήθεια πάντα των πρωτοβάθμιων σωματείων του νομού και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ θα εξακολουθήσει σταθερά να δραστηριοποιείται.

ΓΙΑ ΤΟ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  Γαλατάς Θανάσης               Λιάπης Μίλτος

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΕΔΗΝ



ΑΘΗΝΑ 27/06/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3246
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ δηλώνει την αντίθεσή της στην υποτιθέμενη αξιολόγηση που με το Ν. 4250/2014 που προωθεί η Κυβέρνηση. Πρόκειται για μια κίνηση που αποσκοπεί στη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού απολύσεων, στην περαιτέρω μείωση μισθών και στην αποδιάρθρωση των δομών του Δημοσίου.

Η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσουν απεργία προκειμένου να υλοποιηθεί η αποχή των υπαλλήλων, από κάθε διαδικασία που έχει σχέση με την αξιολόγηση, με στόχο να αποτρέψει τη χρησιμοποίησή της για νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις εργαζομένων.

Η απεργία αφορά το σύνολο των εργαζομένων που θα κληθούν να λάβουν μέρος ως αυτοξιολογούμενοι ή αξιολογητές.
Πιο συγκεκριμένα, με την απόφαση αυτή και στο πλαίσιο των υπηρεσιακών καθηκόντων, οι εργαζόμενοι δεν εκτελούν εργασίες που σχετίζονται:
α) Με τη σύνταξη της έκθεσης από τον αξιολογούμενο

β) Με τη σύνταξη της εισήγησης από τον εισηγητή και

γ) Με τη σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης από τον αξιολογητή.
Βασικό αίτημα του απεργιακού μας αγώνα, είναι η ακύρωση στην πράξη του νόμου 4250/2014 και η τελική του κατάργηση, αλλά και η μη προώθηση των νέων ρυθμίσεων για τη μισθολογική καθήλωση των υπαλλήλων που περιλαμβάνει ακόμη και θεσμοθέτηση του ατομικού μισθού.

Το σύνολο των προϊσταμένων στα Νοσοκομεία αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι, καλούνται να συμμετέχουν στον απεργιακό αγώνα διαρκείας για να ακυρώσουμε τα νέα σχέδια της Κυβέρνησης.

Συνεχίζουμε τις Γενικές Συνελεύσεις, καταλήψεις, συσκέψεις, περιοδείες, συλλογή υπογραφών και κάθε είδους δράσεις με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων. Εκτιμούμε ότι ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση δεν είναι υπόθεση καθενός ξεχωριστά, αλλά πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μαζικής και συλλογικής δράσης.
Θεωρούμε ότι αυτή η μορφή της απεργιακής κινητοποίησης, που βασίζεται σε σχετική παλιότερη εμπειρία, στην ισχύουσα εργατική νομοθεσία και στο ν.1264/1982, είναι ένα ισχυρό όπλο που μπορεί να θωρακίσει όλους τους εργαζόμενους και να μεταφέρει την ευθύνη, από προσωπική-υπηρεσιακή, στα συλλογικά συνδικαλιστικά όργανα (ΠΟΕΔΗΝ-ΑΔΕΔΥ).

Συνεχίζουμε τη Συλλογή Υπογραφών. Αρνούμαστε να συμπληρώσουμε τα φύλλα Αξιολόγησης και τα παραδίδουμε ανυπόγραφα στα Σωματεία.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΜΕΡΙΣΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΕΔΗΝ 27.06.2014



Ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε στη συνάντηση με την Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 26/06/2014 ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.
Επίσης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική που επιβάλλουν οι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ. Μέσα από το Σύστημα Αξιολόγησης η κυβέρνηση επιδιώκει την συρρίκνωση και την Ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Υπηρεσιών Υγείας. Επιδιώκει νέες μειώσεις στους μισθούς των Υγειονομικών, την διαρκή κινητικότητα και την σύσταση της νέας δεξαμενής Διαθεσιμοτήτων – Απολύσεων.

Βρισκόμαστε στο τέλος του Ιούνη ημερομηνία επιμερισμού των ποσοστών από τους Διοικητές των Νοσοκομείων και όμως οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, των Εργαζομένων και της ΠΟΕΔΗΝ απέτρεψαν τον επιμερισμό των ποσοστών.
Μάλιστα Διοικήσεις των Νοσοκομείων δεν το πράττουν με αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων.
Πάνω από 30.000 Υγειονομικοί αρνούνται ενυπόγραφα να συμμετάσχουν στο ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.
ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ της ΠΟΕΔΗΝ και ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΥΓΙΕΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. Οι υπογραφές άρνησης συνεχίζονται. Αναμένεται η καθολική μας άρνηση.
Συνεχίζουμε Δυναμικά την αγωνιστική πορεία ανατροπής του Νέου Συστήματος Αξιολόγησης σύμφωνα και με τις αποφάσεις των Γενικών Συμβουλίων της ΠΟΕΔΗΝ – ΑΔΕΔΥ.
Την ΔΕΥΤΕΡΑ 30/06/2014 κηρύσσουμε Πανελλαδική Ημέρα Δράσης προβολής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας (υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση, ιδιωτικοποίηση Υπηρεσιών, νέες δυσμενείς αλλαγές στο Ασφαλιστικό Σύστημα) με αιχμή την κατάργηση του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.
Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις, καταλήψεις των γραφείων της Διοίκησης και Προσωπικού σε όλα τα Νοσοκομεία. Ενημέρωση των πολιτών για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις εμπορευματοποίησης των Δημόσιων Κοινωνικών Αγαθών.
Την ίδια ημέρα 30/06/2014 πραγματοποιούνται συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 15:00μ.μ.. Στην ΑΘΗΝΑ το ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών σε ένδειξη Συμπαράστασης και Αλληλεγγύης στον αγώνα των απολυμένων καθαριστριών.
Από 1 Ιουλίου, τα Σωματεία καθημερινά δίνουν τη μάχη στους χώρους δουλειάς για την ανατροπή του νόμου και τη Συλλογή των φύλλων Αξιολόγησης στα Σωματεία. Η Ε.Ε. και το Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ είναι στη διάθεση των Σωματείων να ενισχύσουν με την παρουσία τους τις δράσεις και τις παρεμβάσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων.
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 09/07/2014 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ των Δημοσίων Υπαλλήλων με Συγκεντρώσεις και Πορείες σε όλη τη χώρα.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30π.μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.
ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ τον αγώνα λόγω καλοκαιριού. Βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Αμέσως μετά την Απεργιακή Κινητοποίηση πραγματοποιούνται Γενικές Συνελεύσεις και νέα Συνεδρίαση της Ε.Ε. για κλιμάκωση του αγώνα.
Θα ζητήσουμε συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας κο. Κεγκέρογλου αρμόδιο για θέματα Πρόνοιας.
Στη συνάντηση θα παρευρεθούν οι Πρόεδροι των Σωματείων των Προνοιακών Μονάδων για να αναδείξουμε τα ζητήματα των μετακινήσεων, της έλλειψης Οργανισμών, των οφειλόμενων νυχτερινών, αργιών κ.α.
Δεν υπογράφουμε την καταδίκη του Δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας. Δεν υποθηκεύουμε το εργασιακό μας ΜΕΛΛΟΝ.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Ν.Τ. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Το παρακάτω δελτίο τύπου είναι με βάση απόφαση που πάρθηκε την Πέμπτη στην εκδήλωση του Νομ. Τμημ. της ΑΔΕΔΥ και δείχνει τη διάθεση όλων των παρευρισκομένων σωματείων  να αντιπαλέψουμε τον νόμο για την «αξιολόγηση»   όλοι μαζί και μέχρι τέλους.


                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   To Nομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας, σε σχέση με τα σεμινάρια των Διευθυντών για την αυτοξιολόγηση που διοργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Δυτικής Ελλάδας στις 23,24,25 και 26 Ιουνίου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, αποφάσισε τα εξής:

 1. Καλεί τους Διευθυντές και και τις Διευθύντριες  να σταθούν με τη μεριά του κλάδου, να δηλώσουν απεργοί στην 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ, ακολουθώντας το παράδειγμα όλων των Διευθυντών και Διευθυντριών πανελλαδικά και κανένας να μη μπει στα σεμινάρια.

2. Καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις για τη ματαίωση των σεμιναρίων τη Δευτέρα 23/6/2014, την Τρίτη 24/6/2014, την Τετάρτη 25/6/2014 και  την Πέμπτη 26/6/2014 στις 7.30 π.μ. έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.

3. Καλεί σε συμπαράσταση τόσο με την παρουσία τους στις συγκεντρώσεις όσο και με την έκδοση σχετικών ψηφισμάτων και ανακοινώσεων, τους συναδέλφους καθηγητές της δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης, τους συλλόγους  γονέων και κηδεμόνων, τους συλλόγους και  τα σωματεία του ιδιωτικού και  του δημόσιου τομέα, τα Εργατικό Κέντρα, τις επαγγελματικές οργανώσεις καθώς και όλους τους φορείς του νομού.
         
     
          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


             
        Γαλατάς Θανάσης                                      Λιάπης Μίλτος

 

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ




ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ
     ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας,την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 και ώρα 7μμ στο
Επιμελητήριο Αιτ/νίας στο Αγρίνιο (Παπαστράτου 53 ) διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:
"αξιολόγηση-διαθεσιμότητες και γενικότερες εξελίξεις στο δημόσιο τομέα"

Θα μιλήσουν:     Βίκυ Αναγνώστη    Μέλος του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ
                        Αντώνης Καραβάς  Μέλος του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ

-Παρεμβάσεις θα γίνουν από εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων σωματείων του νομού
-Θα ακολουθήσει συζήτηση

                  ΓΙΑ ΤΟ Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας
 Γαλατάς  Θανάσης                                      Λιάπης Μίλτος